Historia av museet

Efter de hårda stormarna vintern 1962 fann man många anmärkningsvärda Romersk-Brittiska fynd på Nornour (Eastern Isles). Dessa fynd ledde till att några St Mary’s-bor grundade ett lokal-museum. Till att börja med var den enda möjligheten att ha en temporär utställning i ‘Wesleyan Chapel’ under sommarmånaderna. Efter insamlingar och tack vare entusiastiska frivilliga, byggdes det nuvarande Museét. Det invigdes 15 juli 1967 och besöktes av HKH Drottning Elizabeth II 8 augusti 1967


Upptäck

Vår samling är ytterst mångfaldig och omfattar fynd från många vrak; en utställning av vilda blommor (under sommarmånaderna; förhistoriska och Romersk-Brittiska artefakt; uppstoppade fåglar; konst skapad av lokala konstnärer och mycket mer. Tack vare generositet från ö-bor och välgörare från fastlandet, har vi erhållet många olika tillskott för forskning och förevisning. Vi är mycket tacksamma för alla föremål av Scillonian ursprung och allt sådant som är direkt anknutet till öarna. 

För att bevara förbindelse med det förflutna har Museét en omfattande samling videofilmer där öbor från välkända familjer bär vittne till öarnas rika historia.

Familjehistoria har alltid varit ett av de viktigaste skälen som de forskare som har tagit kontakt med oss har haft. Det är alltid ett nöje att hjälpa till med släktledningsforskning, bara vi får information om namn, datum, plats etc på förhand. Vi får besök av familjeforskare från så nära som våra grannar och så långt bort som från Australien och Nya Zealand.


Volontärer

Under hela året har Museét frivilliga som hjälper till att svara på frågor om bokstavligt talat vad som helst som har med öarna att göra. Vi är mycket glada att hjälpa till, men vi uppskattar bidrag till vår Museum fond och vi ber att en kopia av alla forskningsresultat ges till Museum arkivet. På detta sätt kan vi alla bidraga med att trygga öarnas kulturella arv. Frivilliga gör de flesta av de många och diverse jobb sam Museét kräver. Detta är nödvändigt för att Museét skall kunna ‘överleva’ på lång sikt. Om Du känner att Du kan erbjuda Din tid och lokalkännedom så hör av Dig. Vi behöver både reguljära och tillfälliga frivilliga - all hjälp är högt uppskattad.


Stöd oss

Isles of Scilly Museum är en oberoende stiftelse, som finansieras av biljettförsäljning och gåvor. Vi kommer att forsätta att försöka hålla vårt inträdespris på dess nuvarande anspråkslösa nivå. Bidrag kan göra stor skillnad I vårt fortsatta arbete och används till att inköpa föremål som har anknytning till Isles of Scilly eller till att förbättra själva Museét. Detta låter oss hålla kvar så mycket som möjligt av öarnas kulturarv på Isles of Scilly. Museét är ett bevis på ‘goodwill’ och entusiasm från kommunen, framtiden däremot beror på våra gäster, så gör ett besök när Du är på St Mary’s!

Vårt mål är att bevara öarnas traditioner och anda och att förhöja förståelse för detta och även Scillys plats i det förgångna.